Portfolio

Poddasze przestrzeń do pracy

Druga odsłona projektu poddasza, które wygospodarowane zostało z powierzchni strychowej w niskim budynku wielorodzinnym na szczecińskim  prawobrzeżu.

Poza strefą przeznaczoną do wypoczynku inwestorom zależało na zaplanowaniu dwustanowiskowego miejsca do pracy, ponieważ pomieszczenie ma w przyszłości pełnić rolę biura.

W aranżacji wykorzystano głównie meble biurowe, które inwestorzy posiadali na stanie.

Najniższe partie pomieszczenia, znajdujące się pod skosami przeznaczone zostały na schowek, który ze względu na oszczędność miejsca oraz ergonomię użytkowania zostanie oddzielony od reszty pomieszczenia welurową kotarą.

Ściany wykończono białą cegłą oraz efektowną fototapetą. Za telewizorem w części wypoczynkowej znalazły zastosowanie panele tożsame z tymi, które umieszczono na podłodze.

Jasną kolorystykę wzbogacono dodatkami oraz akcentami w intensywnych kolorach butelkowej zieleni oraz żółci.